Koi Vijver van Andel
Welkom

Shinsuke Koi Products

"Making koi more beautiful with the ideal surrounding”

Shinsuke Koi Products is EINDELIJK verkrijgbaar in Nederland en de rest van Europa. De productlijn die rechtstreeks uit Japan wordt geïmporteerd is uniek in haar soort en een aanwinst voor de Nederlandse koi markt.Shinsuke Co., LTD is opgericht om producten te ontwikkelen die het leefmilieu verbeteren waar de onze Japanse Nishikigoi in bewaard worden. De kwaliteit van koi kan worden beïnvloed door de omgeving van slecht vijverwater. Daarom hebben wij naar de natuur en oorspronkelijke schoonheid van koi gekeken en staan wij achter de visie om een "natuurlijke omgeving” te creëren.

Ik heb veel koi shows bezocht als bezoeker en jurylid en daarnaast de mogelijkheid gekregen om een tijd mee te gaan met de koi zakenwereld. Tijdens deze periode heb ik mijn kennis opgedaan en ben ik tot de conclusie gekomen dat koi hobby nog mooier kan zijn wanneer de waterkwaliteit overeenkomt met de natuur.
Tijdens mijn uitgebreide studie heb ik onderzocht welke factoren er meespelen in het verliezen van de kleur en helderheid bij de koi. De grootste veroorzakers zijn dan ook; ultraviolette stralen, slecht water, chemische geneesmiddelen, mineralen, en de toestand
van de koi.

Hedendaags leven we met veel stress en de koi lijken daarmee ontzettend op de mens. Als hobbyist of dealer moeten we overwegen om de stress drastisch te verminderen om de koi in goede staat te houden.
De ideale leefomgeving voor Nishikigoi is het water van de mudpond (moddervijver) vol mineralen en vitamines. Om de ideale leefomgeving te maken in een betonnen of plastic vijver, met dezelfde kwaliteit als in de modder vijver, moeten we ons aan een aantal zeer belangrijke regels houden:
1. Ammoniak en nitriet niveau moet dicht bij nul zijn
2. Het niveau van nitraat moet altijd onder 100 mg / l zijn
3. Helder water om de penetratie van de zon en ultraviolet door te laten
4. Consistente pH niveaus
5. Voldoende mineralen in het water.

Alleen in deze ideale omstandigheden kunnen we de koi laten maximaal laten groeien en een mooie heldere huid ondersteunen.
Agenda mei 2021

deze maand geen agenda

Blog 11 januari 2021

Karperpokken

Visziektes / Door Roy van Koi 2000 Zeker beginnende hobbyisten kunnen enorm schrikken wanneer zij karperpokken ontdekken op hun koi. Karperpokken

Koi Vijver van Andel
Pieter Jelles Troelstrastraat 39
8862 AM Harlingen
06-25085293

Koi Vijver Van Andel
© 2020 PoVelty