Voedsel om de kleur op peil te houden

Koi worden gewaardeerd om hun kleurenpracht. Bepaalde additieven in hun dieet kunnen  die natuurlijke kleuren nog versterken. In de zomer is het gebruikelijk kleurversterkende  additieven door het voer te mengen. Ze bevatten garnaalmeel en extracten van de Spirulina  platensis, een algensoort die volgens de Japanners de rode kleur versterkt. Het rode   kleurenpatroon van de koi is echter genetisch bepaald en is niet altijd stabiel. De  kleurversterkers leveren wel de ruwe ingrediënten voor de rode kleur, maar als die vervaagt,  hebben ze geen enkel effect.

Vissen krijgen niet alleen door goed voer een mooie kleur. Gezonden vissen zien er ook veel kleuriger uit dan zieke exemplaren. Ook daarom moet u de vissen goede   leefomstandigheden aanbieden.

 


Koi Vijver van Andel   |   Pieter Jelles Troelstrastraat 39   |   8862 AM Harlingen   |   06-25085293
  Koi Vijver Van Andel copyright 2013 PoVelty