Blog

10
oktober

De Koi Dokter (Maarten Lammers)

Een expert op het gebied van de verzorging van Koi...

Maarten Lammens (26-12-74) heeft zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van de verzorging van de koi. Hij koppelt een jarenlange praktijkervaring aan een brede kennis over de verzorging en het gedrag van deze bijzondere vissen.Na het behalen van het diploma van kandidaat-dierenarts (1995, RUCA, grote onderscheiding) en dierenarts (1998, RUG, onderscheiding), specialiseerde hij zich gedurende twee jaar in visziekten aan de dienst Bacteriologie van de universiteit Diergeneeskunde te Gent, waar hij o.a. mee verantwoordelijk was voor de kliniek visziekten. Bovendien volgde hij met succes bijkomende universitaire opleidingen in visziekten en aquacultuur te Gent. Naast het verwerven van de nodige wetenschappelijke kennis en praktijkervaring omtrent de visziekten, publiceerde hij verschillende wetenschappelijke artikels in gerenommeerde nationale en internationale tijdschriften. Maarten Lammens is een veel gevraagd spreker over de koi. Hij hield voordrachten voor nationale en internationale congressen, koi shows, voor verschillende koi-handelaars en voor dierenartsen.

Na zijn universitaire loopbaan heeft Maarten Lammens zich toegelegd op de praktijk. Van 2000 tot en met 2002 deed hij gedurende twee jaar heel wat praktijkervaring op bij een groothandel in Japanse koi. Daarna vestigde hij zich als volledig onafhankelijk en zelfstandig dierenarts te Opglabbeek, vervolgens te Vorselaar, België. In 2004 richtte hij de dierenartsenpraktijk ALPHA (bvba) op. In zijn praktijk behandelt Maarten Lammens enkel vissen, geen andere diersoorten.

Door zijn dagelijkse ervaring en laboratoriumonderzoek gedurende de twaalf jaar tussen de aanvang van zijn studies tot het schrijven van dit boek, heeft hij een enorme massa aan materiaal en aan kennis verzameld, gebundeld in dit boek. Met dit boek beoogt de auteur de koivrienden er toe te brengen het spreekwoord "Zo gezond als een visje in het water” in de praktijk om te zetten.

Aangezien het voorkomen van ziekten bij vijvervissen zeer vaak samenhangt met een foute huisvesting (slechte filtering,….) en aangezien het transport van deze koudbloedige dieren naar de praktijk vaak heel stresserend is (zowel voor de vis als voor de eigenaar), geeft hij er de voorkeur aan om zelf bij de cliënt op huisbezoek te gaan. Enkel op deze manier kan een optimale diagnose gesteld worden.  Dierenarts Maarten Lammens is werkzaam in België (Vlaanderen excl. West-Vl.), Nederland (onder de Moerdijk) en Duitsland (regio Aken).

In zijn praktijk heeft hij de mogelijkheid tot hospitalisatie van zieke vissen. Tevens beschikt hij over een laboratorium, over bijkomende diagnostische technieken zoals radiografie en echografie en over een operatiekamer.

Sinds december 2013 heeft Maarten zijn vriendin, Sabine Burggraeve, in dienst genomen.  Sabine (www.lifesense.be) heeft ervaring als Leidinggevende in Administratie en Logistiek.  Ze assisteert Maarten dan ook in deze vakgebieden.

Wie op dierenarts Maarten Lammens een beroep wil doen, kan gewoon klikken op het mail adres beneden of bellen op het onderstaand nummer!

Maalderstraat 31
2290 Vorselaar
België
Tel: +32 (0)476 202591
eMail: info@dekoidokter.be
web : www.dekoidokter.be


Koi Vijver van Andel   |   Pieter Jelles Troelstrastraat 39   |   8862 AM Harlingen   |   06-25085293
  Koi Vijver Van Andel copyright 2013 PoVelty