Koi Vijver van Andel
Welkom Koi Soorten

Hoe ga je tewerk

Vele koiliefhebbers zouden graag gezegend worden met een groepje nakomelingen van hun eigen koi. Koi kunnen gedurende de zomer, beginnende vanaf juni, afhankelijk van de watercondities en de temperatuur voor nakomelingen zorgen.

 We plaatsen langwerpige borstels in de koivijver, waar de kuit kan aan vastklitten. De eitjes worden op deze borstels afgezet en kunnen daarna verzameld worden. Volwassen koi zullen onmiddellijk hun eigen eitjes en jongen opeten als deze in de basisvijver achter gelaten worden. De kuit kan men best overbrengen in een kleine, goed beluchte tank. Hou zorgvuldig de kwaliteit van het water in de gaten omdat de opgroeiende embryo’s enorme hoeveelheden ammonia produceren.

 Bij een temperatuur vanaf 16°C zal het ongeveer 7 dagen duren voor de eitjes zullen zijn uitgekomen. Deze tijd kan verkort worden als de temperatuur een paar graden hoger is. Wanneer de jonge visjes geboren worden zullen ze hun eierdooier als eerste voedsel in een paar uur verorberen. De jongen zwemmen dan naar het wateroppervlak en happen lucht binnen om de zwemblaas te vullen. Vanaf dat moment moeten de visjes beginnen met eten. Als er op dat ogenblik geen voedsel aanwezig is zal het gebroed binnen een paar uur sterven. Wanneer de visjes op regelmatige tijdstippen te eten krijgen zullen de jongen flink groeien. Sommige visjes hebben kanibalenstreken en jagen op hun eigen broers en zusters. Eens de koitjes een lengte bereikt hebben van ongeveer drie centimeter zullen ze door de volwassen koi niet langer als voedsel bekeken worden en kan men ze in de vijver uitzetten.

 Ondanks dat ze zo klein zijn, mag men niet vergeten dat het gebroed enorme hoeveelheden ammonia produceert. Het is essentieel om dagelijks de waterkwaliteit te controleren en zeer regelmatige waterverversingen door te voeren.

 Met wat geluk zul je bij het ingaan van de winter in het bezit zijn van een mooie collectie koi van ongeveer 5cm.


Agenda juni 2021

deze maand geen agenda

Blog 11 januari 2021

Karperpokken

Visziektes / Door Roy van Koi 2000 Zeker beginnende hobbyisten kunnen enorm schrikken wanneer zij karperpokken ontdekken op hun koi. Karperpokken

Koi Vijver van Andel
Pieter Jelles Troelstrastraat 39
8862 AM Harlingen
06-25085293

Koi Vijver Van Andel
© 2020 PoVelty