Koi Vijver van Andel
Welkom Koi Soorten

Octomitus Hexamita en Spironucleus


- OCTOMITUS welke eerder Hexamita of Spironucleus werd genoemd.
Zijn darmparasieten die bij vijvervissen regelmatig voorkomen, wanneer we wat ontlasting onder de microscoop bekijken (vergroting 400x).
Zien we een kleine zeer snelle zig-zaggende bewegende parasiet. Die maakt hij door de 8 flagellen die hij bezit. Onder de microscoop lijkt de hexamita heel erg op de costia, wat de beweging betreft.
Hexamita word bij vijvervissen voornamelijk aangetroffen in de darm. Deze parasiet kan echter bij aquarium vissen ook doordringen tot inwendige organen en dan verder migreren naar de kop en komt er daar weer uit. Daarmee gaatjes in het hoofd veroorzakend.
- Ook wel (hole in the head disease) genoemd. Deze gaten komen zelden voor bij onze vijvervissen.

Symptomen :

Bij onze vijvervissen zien we voornamelijk andere symptomen, en wel de volgende, slechte eetlust, lusteloosheid, donkere verkleuring, evenwichtsverlies en een rode ontstoken anus.

Medicijnen :

Behandelen gaat het best door metronidazole in het voer. of een behandeling van metrodinazole in het water.

Note :

Na waterbehandeling met metrodinazole na twee dagen het water voor de helft verversen, aangezien het medicijn de lever en de nieren aan kan tasten.

Raadpleeg een specialist.

Agenda juni 2021

deze maand geen agenda

Blog 11 januari 2021

Karperpokken

Visziektes / Door Roy van Koi 2000 Zeker beginnende hobbyisten kunnen enorm schrikken wanneer zij karperpokken ontdekken op hun koi. Karperpokken

Koi Vijver van Andel
Pieter Jelles Troelstrastraat 39
8862 AM Harlingen
06-25085293

Koi Vijver Van Andel
© 2020 PoVelty