Koi Vijver van Andel
Welkom Koi Soorten

Aeromonas Hydrophila


Bron foto 2: Corbis.co.in

Is van de aeromonas soorten de meest voorkomende. Deze gram negatieve aerobe bacterie heeft de vorm van een staafje, en men kan deze onderscheiden van enkele andere aeromonas soorten omdat deze beweeglijk is onder de microscoop.Oorzaak :

Deze bacterie is een typisch voorbeeld van een secundaire infectie. Men vindt ze praktisch altijd terug in het water. Onder normale omstandigheden kan het ook weinig kwaad. Maar na beschadiging van de slijmhuid veroorzaakt deze bacterie oppervlakkige zweren. In ernstige gevallen vindt men ze terug in de inwendige organen. - Als men deze bacterie heeft vastgestelt heeft het dan ook weinig zin het water te gaan behandelen met een antibioticum, want hiermee beschadig je de filterbacterien en deze bacterie komt binnen de kortste tijd terug in je water dus kan je beter je water gezond houden, en de vissen individueel een antibioticumspuit geven, en de wonden behandelen.
 


Note :

 
Deze bacterien kunnen ook voor de mens besmettelijk zijn, dus bij verdachte uitziende, zwerende wonden op u koi. Draag altijd handschoenen en zeker als u wondjes aan u handen heeft.
 


Raadpleeg voor gebruik van medicijnen een specialist.

Agenda juni 2021

deze maand geen agenda

Blog 11 januari 2021

Karperpokken

Visziektes / Door Roy van Koi 2000 Zeker beginnende hobbyisten kunnen enorm schrikken wanneer zij karperpokken ontdekken op hun koi. Karperpokken

Koi Vijver van Andel
Pieter Jelles Troelstrastraat 39
8862 AM Harlingen
06-25085293

Koi Vijver Van Andel
© 2020 PoVelty