Koi Vijver van Andel
Welkom Koi Soorten

Het dieet

Koi zijn alleseters, wat betekent dat ze zowel plantaardig als dierlijk voedsel eten, hoewel ze  het liefst waterinsecten en larven eten. De afwezigheid van planten en het aantal koi in de  koivijver maakt dat u verplicht bent om de vissen kant-en-klaar14 voer voor te schotelen.  Het belangrijkste bestanddeel van het voer is eiwit . Deze zijn  belangrijk voor het herstel en de groei van weefsels. Maar deze kunnen niet worden  opgeslagen en het overschot wordt dus uitgescheiden in de vorm van ammoniak.  Vetzuren of vetten zijn de tweede component van het visvoer. Over het algemeen vormen   vetten een belangrijke vorm van energie voor koi, en bovendien zijn ze nodig voor de  opname van in vet oplosbare vitaminen. Bovendien bestaan er ook essentiële vetzuren. Als  deze in de voeding ontbreken, groeien koi niet meer voldoende, raken hun vinnen  uitgerafeld en gaan ze lever-en hartstoornissen vertonen.  Koolhydraten maken ook deel uit van het dieet. Sommige worden gebruikt als  energieleveranciers, maar koi gebruiken de basiscomponenten om niet-essentiële vetzuren te  vormen.

Vitaminen zijn essentieel voor de gezondheid, maar ze variëren sterk in samenstelling. Ze  moeten met het voedsel worden opgenomen, omdat ze in te kleine hoeveelheden worden  geproduceerd door de koi en niet uit ruwe ingrediënten kunnen worden gesynthetiseerd.  Hierbij is het interessant om te weten dat sommige vitaminen die van essentieel belang zijn  voor de koi, door bacteriën in de darm worden geproduceerd. Het is duidelijk dat het  gebruik van antibiotica zoveel mogelijk moet worden vermeden, omdat ze ook de nuttige  bacteriën in de darmen doden. Hoewel de noodzakelijke dosissen vitaminen zeer klein zijn,  mogen ze niet in het dieet ontbreken. Avitaminose kan de oorzaak zijn van talrijke ziekten  en zelfs de dood.

Veel vitaminen zijn vrij onstabiel en bovendien verdwijnt veel van het natuurlijke   vitaminegehalte van de ruwe ingrediënten tijdens het bereidingsproces van de korrels. Om  dat probleem op te lossen, voegen de fabrikanten vitaminesupplementen toe aan het voer.  Koivoer bevat ook mineralen, waaronder calcium en fosfor, noodzakelijk voor de botten, en  elementen zoals magnesium, die nodig zijn voor het metabolisme. Natrium en kalium zijn  onontbeerlijk voor het normaal functioneren van de zenuwen en, samen met chloor, voor het  osmoseregulerend systeem.

Tenslotte bevat het voer nog een aantal sporenelementen, waarvan slechts minieme  hoeveelheden nodig zijn, maar die niettemin van levensbelang zijn. Tot deze groep behoren  ijzer, koper, mangaan, zink en jodium. Hoewel zoetwatervissen via de kieuwen mineralen  uit het water kunnen halen, maakt de lage concentratie in het water van deze mineralen het  noodzakelijk ze aan het voer toe te voegen.

 


Agenda juni 2021

deze maand geen agenda

Blog 11 januari 2021

Karperpokken

Visziektes / Door Roy van Koi 2000 Zeker beginnende hobbyisten kunnen enorm schrikken wanneer zij karperpokken ontdekken op hun koi. Karperpokken

Koi Vijver van Andel
Pieter Jelles Troelstrastraat 39
8862 AM Harlingen
06-25085293

Koi Vijver Van Andel
© 2020 PoVelty